Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Däck började brinna i förråd på Skolvägen

Branden kunde släckas ganska kort efter att brandkåren kom dit. Foto: Anders BjörkBranden kunde släckas ganska kort efter att brandkåren kom dit. Foto: Anders Björk

En brand utbröt i ett förråd på Skolvägen i Kumla kring klockan 19:30. Brandkåren ryckte ut och släckte. Förrådet ligger mellan två våningshus. Det är en av flera bränder i Kumla kommun den senaste veckan.

Det rök ordentligt ur byggnaden när undertecknad kom till platsen. Ganska fort försvann dock röken alltmer för att till slut inte synas alls. 

Förrådet ligger bredvid mellan två bostadshus, som båda är flera våningar höga. Huset längst till väster ligger i korsningen Skolvägen/Villagatan. 

- Det var ett gäng däck i förrådet som började brinna, när däck brinner skapas svart rök, sade räddningstjänstens styrkeledare på plats. 

Vet ni om det var anlagt?

- Det vill jag inte spekulera kring i nuläget.

Flertalet bränder har utbrutit i Kumla kommun den senaste veckan. Förutom denna så två olika i Kvarntorp vid rastplatsen vid Nordsjön där ett vindskydd och en bil brann ner. Dessutom en mindre brand i en papperskorg vid Hagaskolan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-23 19:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.