Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Polis till Kumlaby skola efter bråk i matsal

Under tisdagen befann sig flera ungdomar som inte hörde hemma där i Kumlaby skola. När de ombads lämna skolan utbröt slagsmål och lärare fick gå mellan.

Det var två eller tre personer som inte tillhör skolan som ändå var där. Det var när de upptäckes i matsalen och ombads lämna skolan som slagsmål utbröt. 

- Jag var inte där själv, men vet att det sades till dem många gånger att lämna matsalen och skolan. Men de svarade med fula ord och till slut utbröt ett slagsmål med elever, säger Lena Karlsson, tillförordnad rektor. 

Lärare fick gå mellan för att avbryta bråket och bråkmakarna kunde till slut slängas ut varefter polisen kom till platsen. En anmälan om misshandel skrevs då också. Men inga förhör ska ha hållits på grund av de inblandades ålder. 

Enligt Lena Karlsson är det dock sällan skolan har problem med ungdomar som inte ska vara där. 

- Nej, det händer inte ofta. De här ungdomarna var dock här i fredags i förra veckan med. Jag tror inte att de är från Kumla kommun, avslutar Lena Karlsson. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-08 14:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.