13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Rickard har tagit över bowlingen i Kumla

Rickard Bädicker i hallen under onsdagen. Förra veckan öppnade han. Foto: Anders BjörkRickard Bädicker i hallen under onsdagen. Förra veckan öppnade han. Foto: Anders Björk

I dagarna har Rickard Bädicker öppnat upp bowlinghallen i Kumla. Rickard är ny arrendator och har många ljuva minnen från ungdomsåren i hallen. - Jag minns mycket liv och rörelse och det är så man hoppas få det igen, säger Rickard.

Rickard Bädicker är uppväxt i bowlinghallen i Kumla, han var ofta där och spelade som barn och ungdom. Första klubben var BK Pliggen och att ta över bowlinghallen en dag var en dröm som Rickard hade i yngre år.

Minns mycket folk i hallen

- Man minns mycket liv och rörelse härifrån. Det var fullt med barn och ungdomsträningar, pensionärer och korpen, det var mycket av allt. Bowlingen var stor i Kumla med flera klubbar, säger Rickard Bädicker.

Nu har han inte haft något med sporten att göra på tiotalet år. Närmast har han jobbat för Husqvarna i Åsbro, men nu sagt upp sig därifrån för att ta över arrendet för Kumlas bowlinghall, som funnits sedan 1969 då Kumlahallen byggdes.

Rickard framför entrén till Kumlahallen. Rickard framför entrén till Kumlahallen.

​Vi träffas under onsdag eftermiddag. Det är fullt drag i hallen med massa barn, och andra veckan som Rickard har öppet sedan han tog över. Fram till 3 augusti har man öppet onsdagar och torsdagar mellan kl 11-15. Därefter blir det öppet från måndag till lördag, med betydligt längre öppettider.

Ser inga större problem med hallen

En ny hemsida är nyligen fixad, men det planeras inga stora förändringar för hallen, till en början alla fall. Rickard vill sätta in sig ordentligt i verksamheten innan det eventuellt blir aktuellt. Tidigare arrendatorer har inte varit helt nöjda med hallen. Den har ansetts båda ligga fel till och ha för sliten utrustning. Men detta är inget Rickard fokuserar på, eller ens håller med om.

- Jag har haft en bra dialog med kommunen än så länge och det känns som att det går att diskutera saker. Sen har ju även jag ett ansvar att jag ska lära mig det här, men jag tror faktiskt att det kommer lösa sig bra.

Ingången ligger på sidan av Kumlahallen Ingången ligger på sidan av Kumlahallen

​Så du ser inte att det är några större saker som behöver åtgärdas?

- Det ser jag väl inte egentligen. Mycket handlar om att vi kommer igång och får fart på verksamheten. Sen kommer vi få byta ut grejer för det händer att olika delar i en bowlingmaskin går sönder, men det är inga stora problem som jag ser det.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-16 10:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.