Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Korrupt "Kumlapolitiker" dansar loss på torget

Börje Krilltoft har nyligen fått sin egen video inspelad i Kumla. Foto: Anders BjörkBörje Krilltoft har nyligen fått sin egen video inspelad i Kumla. Foto: Anders Björk

Börje Krilltoft är en maktgalen "politiker" från Kumla med bred dialekt. Han är en välkänd karaktär hos showgruppen Eztrad från Örebro. I dagarna har en video om Börje spelats in i Kumla där han går all in.

Här kan du se filmen med Börje Krilltoft

Kumlapolitikern Börje Krilltoft tillkom som karaktär 2016. Han spelas av Filip Jondelius, som är en av grundarna till Eztrad som driver en showkrog i Örebro.

Fick sparken från Kumla kommun

– Börje Krilltoft har jobbat på Kumla kommun därifrån han fick sparken och driver nu ett parti som heter Kumlademokraterna. Han kör sitt race, och makt och pengar går före allt Han har även en förkärlek för diktatorer och det blir ofta fel för honom, säger Erik Loön, om karaktären.

Erik finns med i videon och spelar Nordkoreas ledare som de kallar “Rocketman”. Även Erik Loön var med när Eztrad grundades 2011 och han spelar själv en annan karaktär från Sydnärke som ofta förekommer i deras uppträdanden, pizzabagaren Bastan Rodriguez från Pålsboda.

Varför är då “politikern” Börje Krilltoft just från Kumla?

– Det ska du egentligen fråga Filip om som skapade honom. Men det beror delvis på dialekten som gör att man kan bre på lite extra. Sen är väl Kumla lite lillebror till Örebro och Börje Krilltoft känner därför ett stort hat till Örebro.

Ser positivt på framtiden

Den helt färska videon om Börje Krilltoft, inspelad i Kumla, gjorde man under en dag och sen tog redigeringen en vecka.

Självklart har det senaste året varit tufft gällande uppträdanden för Eztrad, men de tycker sig se ljusare tider komma.

– Man har slängts mellan hopp och förtvivlan under 2020. Men nu tror vi att det snart kan vända och kanske kan vi redan uppträda till sommaren med publik. Till hösten har vi i alla fall definitivt shower inbokade. Så det ser mer positivt ut framöver än om man kollar bakåt, om man säger så, avslutar Erik Loön.

Och Kumlapolitikern Börje Krilltoft lär hänga med framöver med.

Här kan du se filmen med Börje Krilltoft

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-17 10:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.