Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Irriterad över parkeringsplatser på Bondgårdsgatan

Patrik bor på Bondgårdgatan i Kumla. Han brukar ställa bilen på gatans gemensamma parkering, där man "bara" får stå 24 timmar och därefter riskerar få parkeringsböter. Något som Patrik tycker bör göras om.

Patrik har skrivit följande till Kumla kommun om situationen.

“Det vore trevligt om vi som bor i radhusen kunde parkera våra bilar på parkeringen som tillhör området utan att få böter flera gånger i veckan. Vi är ett fåtal som väljer att ställa våra bilar på parkeringen istället för på gatan och därav kraftigt försvåra framkomligheten på de redan smala vägarna i området”.

Hans meddelande fortsätter:

“Men om vi måste flytta bilen dagligen för att inte riskera böter, som de flestas redan ansträngda ekonomi inte klarar, kommer alla bilar att stå på gatorna. Och resultatet av det är att vid olycka/brand så kommer räddningstjänsten ha svårt att komma fram.”

Patrik är ilsk efter att ha åkt på p-böter på parkeringen.

“Jag utgår från att kommunen lägger ut uppdraget på entreprenad och att ni antagligen bytt entreprenör eller så har någon ny tagit över området då vi bott där i flera år utan problem. Men nu blir alla fordon lappade om de står en minut över tiden.”

Enligt hans beskrivning av parkeringen är det få bilar som står där.

“Parkeringen är en gratisparkering och man får stå i 24/h. Det står cirka sju fordon där och den har plats för ungefär 50. Se över situationen och gör om så att vi boende kan stå med bilarna där. Antingen genom någon form av fast månadskostnad eller gör om parkeringen till sjudagars parkering. För det här är för jävligt rent ut sagt.” (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-01 11:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.