Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Boende i Hällabrottet vill ha fartdämpande åtgärder

Det körs för fort på Yxhultsvägen, som löper genom stora delar av Hällabrottet. Detta anser Lammin Jensen Nytting som har skrivit ett medborgarinitiativ om hastighetsdämpande åtgärder på sträckan.

​Lammin skriver att:

“Upplevelsen från flera boende längs med Yxhultsvägen är att en stor del av den tunga trafiken framförs i för hög hastighet, samt att hastigheten generellt på vägsträckan upplevs för hög”.

Tillåten hastighet är 30 respektive 40 km/h längs vägen.

“Många barn och ungdomar går och cyklar parallellt längs vägen åt båda håll och det finns en stor oro att en allvarlig olycka kan vara nära förestående den dagen någon tappar kontrollen över det fordon de framför i en hastighet som upplevs vara långt över tillåtna 40 km/h”, står vidare att läsa.

Förutom att vägen avsmalnar för möte på en plats så finns inga hastighetsdämpande åtgärder längs den långa Yxhultsvägen.

“Det förefaller uppenbart att om hastigheten på nämnda väg sänks, så kommer det att medföra en minskad risk för olyckor/slitage och öka trivseln i området”, avslutas Lammins skrivelse.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-07 12:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.