27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Indianerna siktar på en virtuell premiär

Indianerna och lagledare Peter Johansson hoppas att fansen vill bidra till majpremiären. Foto: Anders BjörkIndianerna och lagledare Peter Johansson hoppas att fansen vill bidra till majpremiären. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Det blir ingen premiär 5 maj som tänkt för Indianerna. Men man säljer ändå biljetter dit och siktar på en "virtuell premiär". Detta som ett led i att stärka klubbens ekonomi som drabbats negativt av den uppskjutna säsongen.

Premiären mot Västervik skulle ha gått av stapeln 5 maj i Sannahed. Men likt andra sporter har ju speedwayen fått ställa in/skjuta upp allt tävlande pga Coronavirusets härjningar. Man siktar dock ändå på en form av premiär 5 maj.

Biljett kostar 100 kr

"Istället satsar vi på ett virtuellt publikrekord. Att säsongen skjuts upp drabbar dessvärre klubben ekonomiskt och vi hoppas att alla tillsammans kan vara med och stötta oss i dessa svåra tider. I premiären förra året hade vi 3 807 personer på plats, kan vi slå det rekordet?", skriver Indianerna på sin hemsida.

Varje "biljett" kostar 100 kr att köpa. Även företag kan vara med, men måste då köpa minst tio biljetter. Insamling till så kallade "virtuella matcher" är något flera andra klubbar inom olika sporter tidigare skapat efter att Coronaviruset stoppat tävlande.

Örebro Hockey, för att nämna en klubb i närområdet. Hur går snacket i föreningen om den ekonomiska biten just nu när läget är som det är?

- Det är klart att vi påverkas av situationen, det är svårt att säga exakt hur mycket vi kommer att påverkas, mycket hänger ju på huruvida det blir någon säsong eller ej. Så i dagsläget finns många olika prognoser beroende på när och om vi kommer igång. Situationen är långtifrån optimal, men det säger sig ju själv. Det som är synd för vår förening är att mycket av jobbet som är nedlagt de senaste två säsongerna med organisation och ekonomiska förändringar skulle börjat ge resultat denna säsong, svarar ordförande Marcus Engman.

Lagledaren hoppfull om premiär 2 juni

Nytt preliminärt premiärdatum för att säsongen ska dra igång på riktigt är satt till 2 juni. Lagledare Peter Johansson har förhoppning om att det då blir åka av. 

- Hoppfull måste man ju vara och förhoppningsvis har vi nått en nivå på spridningen att den kan börja plana ut. Jag måste ju hoppas på att nya direktiv kring utearangemang kommer om hälsoläget är sådant, säger Peter Johansson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-10 13:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.