Gå till innehåll
Kumla
Ett brett, grönt fält som leder upp till en trädklädd kulle med några antenner på toppen under en molnig himmel.

Med sina 157 meter över havet är Kvarntorpshögen Närkeslättens högsta punkt. Vid sommartider är det en turistplats med Konst på Hög.

Biljardklubb sköter café vid Kvarntorpshögen

Publicerad: 11 May 2024 12:15

I år kommer biljardklubben Old Fellows Biliard Club sköta driften av caféet på toppen av Kvarntorpshögen. - Det ska bli skitkul, säger Peter Åkesson, ordförande i föreningen.

De senaste åren har Götlunda Glass skött driften för caféet som ligger längst upp på Kvarntorpshögen, omgiven av skulpturerna tillhörande Konst på Hög. 

I år blir det dock en ny arrendator. 

“Vi har viss vana"

-Vi tycker att detta passar oss bra, vi bedriver ett fik i vår klubblokal på Sveavägen i Kumla så har viss vana av det. Dessutom var det en ekonomisk fråga då vi ser att vi kan dra in en slant till klubben, säger ordförande Peter Åkesson. 

Det utbud som planeras är smörgåsar, korv med bröd, glass, kaffe och fikabröd och godis. Mellan vecka 25-32 finns kontrakt på att man måste hålla öppet varje dag. 

En man koncentrerar sig på att rikta en kö mot en boll på ett blått biljardbord, med ett element och ett fönster synligt i bakgrunden.

Peter Åkesson får lägga undan biljardkön och ta fram serveringskläderna i sommar. (ibland alla fall). Foto: Arkivbild.

-Men vi kommer öppna innan vecka 25. Den 2 juni är det invigning för Konst på Hög och 6 juni är det Nationaldagen, båda dessa dagar har vi definitivt öppet. 

Peter Åkesson berättar att Old Fellows Biliard Club har ett 50-tal medlemmar. Sju av dessa ska hjälpa till att bedriva caféet under sommaren. Man kommer att ha öppet eftermiddagar på vardagar och hela dagen vid helger.

-Hyran var ganska hög, men vi lyckades förhandla ner den en del. All försäljning som görs under sommaren tillfaller klubben, avslutar Peter Åkesson.

Annons

kumla