Gå till innehåll
Kumla

I morse körde en bil lastad med grisar av vägen utanför Kumla. Foto: Christian Vargahed.

Bil lastad med
levande grisar i diket

Publicerad: 1 August 2022 7:45

En djurtransportbil, fullastad med levande grisar, har gått av vägen på riksväg 52, i höjd med Kumlany. Olyckan skedde strax efter klockan sju på måndagsmorgonen. Bilen ligger på sidan, grisarna är fortfarande kvar inne i bilen. Trafiken rullar i växelvis körfält, ett körfält är stängt. Nu har jordbrukare från området kommit på plats för att kunna hjälpa till med evakueringen av grisarna i fordonet.

Räddningstjänsten är på plats och arbetar sedan strax efter sju. Enligt SOS-alarm väntade man på veterinärer som skulle kunna bedömma läget inför det fortsatta räddningsarbetet, att få ut djuren.  Det är en djurbil med två våningar för grisarna. Bilen har släp, även det lastat med grisar.

Bilen var enligt polisen lastad med 50 grisar. Den var därmed inte full-lastad. Flera grisar ska ha skadats och kommer behöva avlivas. Föraren är oskadd.

Vid 08.50, hade flera bärgare och distriktsveterinären kommit på plats.

Klockan 09.18 är fortfarande grisarna kvar i den välta bilen. Men polisen verkar har nu stängt av riksväg 52,  både vid  rondellen vid Blacksta, Kumlaby och vid Byrsta. Enligt polisen är planen att försöka ta ut grisarna innan bilen bärgas. 

09.45: Enligt vittnen på plats arbetar nu ett antal jordbrukare inkallade av LRF, lantbrukarnas riksförbunds speciella omsorgsgrupp på plats. Man har börjat hägna in runt fordonet med grindar och tillfälliga staket. Man har också öppnat släpet och kunnat konstatera att det ser bättre ut än väntat. Även om grisar skadats. Riksväg 52  är nu helt avstängt mellan rondellerna i Blacksta (Kumlaby) och Byrsta. (HÖs)

Texten uppdaterad 09.55

Bilen gick av vägen strax efter sju

Annons

kumla