Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
21 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Biblioteket öppnar nästa vecka

Från och med måndag 4 januari öppnat Kumla bibliotek återigen, men med begränsade öppettider och ett maxtak för antal besökare. Biblioteket har, precis som vid tidigare öppnande i mitten av december, möblerat om och tagit bort sittplatser. Detta för att minimera riskerna för smittspridning.

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen har Kumla bibliotek varit stängt sedan 22 december. Detta efter att ovan nämnda instanser den 18 december kom med nya restriktioner som innebar att kommunala verksamheter som inte är nödvändiga bör hållas stängda till och med 24 januari.

Bibliotek omfattas inte

För Kumla kommuns del innebar detta att man från och med 22 december stängde samtliga idrottshallar, ishallen och biblioteket. Vidare förlängdes tidigare beslut gällande stängning av exempelvis Djupadalsbadet, öppna förskolan på Familjens Hus samt kommunens museum.

Den 23 december förtydligade Folkhälsomyndigheten att bibliotek inte omfattas av tidigare rekommendation: bibliotek är en samhällsservice och ska enligt lag finnas tillgänglig för alla.

Nya öppettider

Från och med 4 januari är biblioteket öppet helgfri måndag, onsdag och fredag mellan kl. 08-17 samt helgfri tisdag och torsdag mellan kl. 08-18. (SW)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-30 13:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.