13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Så blommar den magiska magnolian

I full blom, svårslagen attraktion i en trädgård.I full blom, svårslagen attraktion i en trädgård.

När vintern börjat ta grepp kan trösten vara att börja drömma om sommarens fröjder - om en blommande magnolia. Eller flera. Experten Sara Brenne berättar på tisdag i biblioteket om den magiska magnolian.

Till Sällskapet Kumla Trädgårdsamatörers sista föreläsning för året på tisdag 12 november kommer Sara Brenne från Nyhagens Trädgård och Plantskola, som hon driver tillsammans med sin man Magnus. Den är en av ett 10-tal visningsträdgårdar i Västsverige. De värnar om den biologiska mångfalden och odlar ekologiskt.

Sara har ett stort intresse för buskar och träd och hon kommer att presentera många av sina odlingsvärda favoriter, inte minst magnolior, som hon har ett 40-tal sorter av i sin plantskola. Hon talar om hur man kan planera och ge bättre förutsättningar i sin trädgård.

Föreläsningen som rubriceras Magnolior och andra odlingsvärda buskar och träd börjar kl 18.30 i Kumla bibliotek. Som vanligt finns kaffeservering med hembakat bröd samt lotteri. Medlemmar har gratis entré, övriga 40 kr

Nästa föreläsning som föreningen arrangerar handlar om Fuchsior – dessa bedårande ”bloddroppar” med Helena Tibblin och det äger rum tisdagen den 28 januari.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-10 13:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.