31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Reza har tröttnat på felparkerare

Reza Razmgah framför sin bilfirma på Malmgatan. Han har tröttnat på felparkerare vid sitt område. Foto: Anders BjörkReza Razmgah framför sin bilfirma på Malmgatan. Han har tröttnat på felparkerare vid sitt område. Foto: Anders Björk

Eftersom bilar alldeles för ofta parkeras felaktigt framför Reza Razmgahs bilfirma på Malmgatan väljer han nu att bekosta 75 000 kr för byggnad av ett nytt staket för skydd.

I mer än tio år har Reza Razmgah ägt fastigheten på Malmgatan. Länge drev han ett gym/kampsportslokal, men sedan i höstas driver han en bilfirma med namnet Auto Leeam Carzone.

Många struntar i "privat parkering"

Att det är så trångt om parkeringsutrymme på gatan och att många parkerar sin bil på ett felaktigt sätt framför hans lokal, ibland så illa att han har svårt komma in och ut med bilar, får nu dock konsekvenser.

- Jag kommer att sätta upp ett staket nästa vecka och det är enbart för att folk parkerar sina bilar på mitt privata område och ofta står i vägen. Jag får bekosta det här själv, runt 75 000 kr går det på, berättar Reza.

Beror det på att det är så dåligt med p-platser här?

- Jo, så kanske det är. Men det ger ändå inte folk rätt att ställa sin bil fel.

Reza skulle vilja ha parkeringsförbud från hans lokal och upp till Södra Kungsvägen. Bostadsrättsföreningen Jutagården anser även de att parkeringen är ett problem och har skickat brev till till kommunen.

De är inte lika drabbade som Reza, men enligt förenings ordförande Gunbritt Ahlin har de som har bilar i garaget mitt emot Rezas bilfirma svårt att komma ut och in därifrån allt för ofta.

Fanns ett staket tidigare

Tidigare ägare till fastigheten hade faktiskt ett staket som skyddade fastigheten, men det tog Reza bort under tiden han drev gym eftersom han då ville att kunder skulle kunna parkera utanför. 

Detta tilltag ångrar han dock, speciellt nu när han driver bilfirma.

Auto Leeam Carzone har ungefär 30 bilar av olika sort i sitt lager på platsen. En väldigt stor del av handeln sker via nätet, fastslår Reza som säger att affärerna går bra. Men visst svider kostnaden att lägga på ett nytt staket.

- Nu fick jag ta tag i det själv, jag har inget val för så här kan det inte fortsätta. 

- Det är klart det svider, som företagare vill man spara varje krona, och nu får jag skära ner på nåt annat istället, avslutar Reza Razmgah. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-28 15:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.