Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
06 December 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Eldslukande mormor ska framträda på hembygdsgården!

Abra, Kadabra och Soltjuven heter barnteaterpjäsen som spelas på Hembygdsgårdens scen i Sannahed på söndag kl 15.

Teater MaRang lockar besökarna till ett spännande äventyr i en nyskriven musikalisk saga där det mesta verkar kunna hända:

Abra och Kadabra är inte bara bästa vänner, de är kusiner. Nu har Soltjuven kommit till stan. Han lovar evig lycka och rikedom till alla som följer honom men stället gör han dem till slavar. Nu har han förtrollat och förslavat Abras kusin Kadabra. Abra förstår att bara hon kan få kusinen att lämna Soltjuven och hans Guldslott. Hon måste bege sig dit. Hon är rädd men hon är inte ensam. Hon har hjälp av världens äldsta cirkus-katt Simsalabim och sin mormor: Miss Eldorado - eldslukerskan!

Pjäsen framförs på söndag 7 augusti kl. 15 på utomhusscenen vid Hembygdsgården i Sannahed, Kumla. Fri entré. Fika finns att köpa. Arrangörer är Kumla-Sannahed Hembygdsförening, Kumla kommun samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Arrangemanget ingår i Hembygdsgårdarnas dag 7 augusti kl. 14-17.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-08-04 11:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla