28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlasjönt avslutade med Barbados

Sex Kumlasjönt har arrangerats i sommar. Barbados spelning blev årets sista Foto: Anders BjörkSex Kumlasjönt har arrangerats i sommar. Barbados spelning blev årets sista Foto: Anders Björk

Årets sista Kumlasjönt anordnades under onsdagskvällen och traditionsenligt så kom då Barbados och spelade. Vädret var inte på topp, men ett par hundra åskådare letade sig ändå ner till Kumlasjön.

Laddar spelare...

Kring kl 18:30 öste regnet ner, och kallt var det med. Vädret har inte varit värst i augusti och var det inte denna kväll heller. Men kvart i sju avtog regnet och temperaturen steg några grader. Säkert bestämde sig då ett antal för att gå ner.

"De levererar alltid"

Sammanlagt var det ett par hundra åskådare på plats och de fick höra Barbados spela sina mest kända låtar blandat med olika covers. I ungefär en och en halv timme höll bandet på. 

- De levererar alltid och folk gillar dem. Sen är de trevliga och smidiga att ha att göra med, säger Annelie Nilsson från Kumla Promotion om bandet. 

Det är Kumla Promotion som håller i Kumlasjönt och det har anordnats två evenemang i juni, två i juli och två i augusti. Kvällens var alltså säsongsfinal.

Barnteater "årets hit"

- Jag tycker att säsongen varit fantastiskt bra, idag hade vi lite otur med vädret, men tidigare har det varit bättre. Och vi har haft en blandning av både artister och publik, det känns som det varit nåt som passat alla, säger Annelie. 

Barbados i all ära, men årets höjdpunkter var kanske nåt annat.

- Både Algot och Willy och Alfons Åberg blev en riktig hit. Vi samarbetade då även med Folkets Hus som bjöd på frukt och festis. Så barnteater kommer vi absolut att fortsätta satsa på, avslutar Annelie Nilsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-14 20:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.