Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Badet öppet för tre gånger fler

Andreas Lutmark är arbetsledare på Djupadalsbadet i Kumla. Foto: Anders BjörkAndreas Lutmark är arbetsledare på Djupadalsbadet i Kumla. Foto: Anders Björk

Sedan några dagar är det betydligt färre restriktioner på Djupadalsbadet. Exempelvis är gränsen för besökare till utebadet ändrad från 500 till 1 600. - Ändå fick vi fullt i helgen, säger arbetsledare Andreas Lutmark.

Undertecknad är på plats under tisdag eftermiddag där Andreas Lutmark, som är arbetsledare, tar emot. Precis när vi satt oss ner och ska inleda vårt samtal kallar dock en kollega på Andreas, som ursäktar sig och springer iväg.

Tyckte jeans var bra badkläder

Ungefär tio minuter senare kommer han tillbaka.

- Det var en besökare som ville bada med sina jeans på sig, vi fick ta en diskussion om det, säger Andreas.

​Djupadalsbadet har sedan i torsdags kunnat öppna upp betydligt mer mot hur det sett ut under lång tid innan med olika restriktioner. Gymmet är nu öppet på heltid, plus att besökare därifrån får duscha, basta och simma i motionsbassängen. Det ska sägas att gymmet varit öppet innan med, men med en begränsning på som mest 20 personer samtidigt där.

- Men vi har såvitt jag vet aldrig behövt säga till om att det varit för mycket besökare i gymmet under denna tid.

Har nu öppnat äventyrsbadet

Även motionsbassängen är nu öppnad som vanligt, innan har den tagit emot som mest åtta besökare samtidigt och de har då fått boka en egen simbana.

- Även äventyrsbadet inomhus är nu öppnat, allt är igång där förutom de två vattenrutschkanorna, vi måste få ordning på pumpar och se till att allt ser bra ut innan vi öppnar dem. 372 besökare kan vi som mest ta emot inomhus och 1 600 utomhus, säger Andreas.

Äventyrsbadet är nu helt öppet igen. Förutom två vattenrutschkanor. Äventyrsbadet är nu helt öppet igen. Förutom två vattenrutschkanor.

Tidigare var gränsen för utebadet 500 besökare vilket betytt att det ofta blivit fullt och besökare har fått vänta lång tid för att komma in. Eller vänt på klacken.

- Varje dag det har varit bra väder så har gränsen för 500 snabbt nåtts. Ibland har det blivit väldigt långa köer utanför, fastslår Andreas.

Lapp på luckan trots 1 600 i helgen

En ökning från 500 till 1 600 tillåtna besökare är mycket. Men faktum är att Djupadalsbadet fick lapp på luckan i helgen med, trots ett max på 1 600.

- Jag var inte här då, men vädret var väldigt bra och jag har hört att det blev fullt.

Det finns ungefär 20 fasta tjänster hos Djupadalsbadet. Dessutom ett tiotal sommarvikarier och därtill unga praktikanter från Kumla kommun.

Trots de många restriktionerna som varit, vissa av dem under lång tid, har inte några anställda blivit permitterade i brist på arbetsuppgifter.

- Nej absolut inte. Vi har haft skolundervisning som vanligt, bokningarna av motionsbassängen, gymmet. Vi har även kunnat prata mycket om rutiner och regler. Fast vi har haft en del personal utlånad till skola och förskola i Kumla kommun. Vi är ju kommunanställda, så vi kan få jobba var som helst.

Besökares ansvar att avstånd hålls

Det enda som man ännu inte öppnat är nu relaxen. Den kommer att öppna i höst någon gång. Fortsatt finns det dock restriktioner kvar att tänka på för besökare. Andreas påtalar att besökare har ett ansvar att kolla upp innan vad som gäller.

- Det handlar mest om respekt och hänsyn. Det är roligt att vi får ta hit fler besökare igen. Samtidigt innebär det ett större ansvar för oss, men även för våra besökare att tänka på att hålla avstånd till varandra.

Säger ni till era besökare om att tänka på att hålla avståndet?

- Vi har inte möjlighet att säga till så mycket om det. Vårt jobb är framförallt att ha koll på säkerheten i vattnet, avslutar Andreas Lutmark.

Dock ska sägas att ett meddelande i högtalarna då och då upprepas och talar om vikten av att hålla avstånd till övriga.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-20 17:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.