03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tar in ordningsvakt till Djupadalsbadet

Efter mycket stök tidigare vid badet kommer nu en ordningsvakt att finnas på plats varje dag i juli. Foto: Anders BjörkEfter mycket stök tidigare vid badet kommer nu en ordningsvakt att finnas på plats varje dag i juli. Foto: Anders Björk

Från 1 juli kommer det att finnas en ordningsvakt vid Djupadalsbadet alla dagar under månaden. Orsaken till detta beslut är att badet haft mycket stök, framförallt ifjol när beslut togs.

Uppgifterna bekräftas av Laila Johansson, arbetsledare vid badet.

- Ja, vi kommer att ha en vakt som är oss behjälplig under juli månad. Vakten kommer att finnas på plats varje dag med start 1 juli och anledningen är att vi upplevt att det har varit för mycket stök tidigare.

Struntar i tillsägelser

Händelser som Laila hänvisar till är bland annat otillåtet drickande av alkhol vid badet. Att personer åker i rutschekanor på felaktigt sätt och struntar i när de blir tillsagda och allmänt stök i bad och omklädningsrum.

- Djupadalsbadet är ett familjebad. Men efter förra sommaren när vi hade för många incidenter beslutades det om att vi behövde ha en vakt på plats. Våra badvakter har inte den kunskapen att avhysa gäster, de finns där för att hjälpa till och för trygghetens skull.

Problemen med att man "åker fel" i rutschebanorna handlar främst om ungdomar som väljer att åka i stora grupper ihop. Något som inte bara anses olämpligt utan även farligt.

- Det har stundtals varit stora problem. Som mest åkte nio personer ihop.

Hopptorn öppnar utan mattor

Laila berättar att felande gäster oftast struntat i att lyssna när badvärdar sagt till och att polis tillkallats flera gånger det senaste året på grund av stök. Vakt som kommer vara på plats är inhyrd från Securitas.

Är det bättre i år då, än förra året?

- Det har varit ungefär likvärdigt.

En positiv nyhet är att hopptornet som tidigare varit stängt öppnade under måndagen. Några nya mattor är dock inte införskaffade.

- Inga nya mattor, men vi har varit i kontakt med Arbetsmiljöverket och polisen om frågan och de har gett tillstånd att öppna även utan mattor. Sen får vi se om nya mattor kommer till hopptornet senare.

Vad har ni gjort med de tidigare mattorna?

- De har skickats tillbaka till leverantören. Om vi får pengar tillbaka vet jag inte, men det borde vi få. De var för halkiga och gäster rullade själva bort mattan och hoppade utan, avslutar Laila Johansson. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-24 14:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.