25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Åska i luften men skoj med Alfons ändå

Barnteatern vid Kumlasjpn drog till sig åtskilluga barn. Foto: Leo GerdsdorffBarnteatern vid Kumlasjpn drog till sig åtskilluga barn. Foto: Leo Gerdsdorff

Det halvdana vädret kunde inte stoppa barnen från att få se Alfons Åberg på scen vid Kumlasjön på torsdagen.

Åska hängde i luften men Djupadalsparken fylldes med entusiastiska barn och familjer när det var dags för turnernade Comedy art theatre att framföra ’’Far och Flyg med Alfons Åberg’’. 

Alfons vill att pappa ska leka.
Sista pipan borta

Teatern bjöd på glädje och skratt när berättelsen om Alfons Åberg och hans pappa dramatiserats på torsdagseftermiddagen.  Alfons vill hellre att pappa ska leka, så han gör allt han kan för att skoja upp honom. Det blev helikopterturer till djungeln, spökerier och rymdinvasion. Och så är pappas sista lakritspipa borta.

Barnteatern bygger på de omåttligt populära böckerna av Gunilla Bergström, med Erik Andergren och Bengt Einarsson i rollerna. Manuset är skrivet av Håkan Klamas i samarbete med Gunilla Bergström.

Arrangör var Kumla Promotion och Kumla Folkets Hus.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-08 21:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.