24 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Nu ser ekonomin bra ut för Kumla Hockey

Karin Bodin porträtterad på framsidan i Sydnärkenytts marsnummer 2019. Foto: Sune EskelinenKarin Bodin porträtterad på framsidan i Sydnärkenytts marsnummer 2019. Foto: Sune Eskelinen

I förra veckan hade Kumla Hockey årsmöte. Karin Bodin blev omvald som ordförande. Hon berättar att klubbens ekonomi nu är bättre än på många år, och att man för första gången på länge har plus i kassan.

Omvalde ordförande Karin Bodin säger så här om läget i Kumla Hockey.

- Föreningen har under året jobbat enormt hårt med att förbättra det ekonomiska läget. Vi känner ett stort stöd från våra sponsorer och samarbetspartners och vi redovisar ett stort plusresultat för året 2018/19. Vi har nu även ett positivt eget kapital för första gången på många år.

Vill inte blåsa på för mycket

Karin Bodin gjorde sitt första år som ordförande ifjol, och sitter alltså kvar.

- Jag ställde upp för omval och fick förnyat förtroende. Med tanke på den förändring och det resultat vi har visat senaste två åren så ville jag gärna vara med ytterligare ett år. Arbetet tar både tid och kraft, men har varit värt det!

Publiken får se J-20 hockey igen i ishallen. Foto: Anders Björk

- Dessutom är resterande styrelsemedlemmar väldigt bra och vi arbetar bra tillsammans.

Hur är läget i övrigt inför kommande säsong, några nyheter från klubben?

- Kommande säsong faller ytterligare några pusselbitar på plats i föreningen. Det ligger i vår strategi att ta det sakta och göra sakerna bra, inte blåsa på och försöka genomföra alla tankar och idéer på en gång.

Nytt lag i J-20 och målvaktstränare

- Bland annat kan nämnas att vi utökar med ett lag även i J20-serien, så som det ser ut nu kommer Kumla Hockey att finnas representerat i samtliga ungdomsserier, två juniorserier och vårt A-lag i Hockeyettan.

- Det bevisar att Kumla Hockeys alla fantastiska ledare gör ett superjobb med våra hockeytjejer och -killar. Dessutom har vi knutit Pelle Klintberg till oss, Pelle är en ung och driven målvaktstränare, något vi saknat.

- Att Pelle ansluter ser vi som positivt inte bara för våra målvakter utan för hela föreningen! Till sist ser vi spänt fram emot vad A-laget kommer att prestera under Erik Planeby som ny huvudtränare, avslutar Karin Bodin.

STYRELSEN: Mattias Andersson - omvald 2 år, Sören Karlsson - omvald 2 år, Patrik Moberg - omvald 2 år, Petra Olausson - omvald 2 år, Andreas Brorsson - 1 år kvar, Jimmy Lekensjö - 1 år kvar, Göran Hermansson - 1 år kvar, Karin Bodin - omvald ordförande 1 år.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-12 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.