Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Pizzeria flyttar in i Kumlas första brandstation

Hit kommer Pizzeria Aramis att flytta och då öka sitt utbud. Foto: Anders BjörkHit kommer Pizzeria Aramis att flytta och då öka sitt utbud. Foto: Anders Björk

Till nästa sommar kommer Pizzeria Aramis att flytta in i Kumlas första brandstation på Västra Drottninggatan. Brandstationen byggdes 1927.

Det har pratats om det ganska länge, men Aramis har inte velat att det ska skrivas något om det förrän det är helt klart. Och det är det nu, ombyggnad av lokalerna invändigt har börjat. 

Planerar att nyanställa

Aramis är en klassisk pizzeria som funnits i minst 30 år på Kvarngatan. Innan pizzerian flyttade in där var det en tandläkarmottagning. Men ägarna av Aramis har länge jobbat för en flytt, som nu blir av. 

Aramis får snart ta ner skylten och förflytta den till ny plats. Eller skaffa en ny. Aramis får snart ta ner skylten och förflytta den till ny plats. Eller skaffa en ny.

I och med flytten planerar Aramis att öka matutbudet och anställa fler personer. Lokalen de har på Kvarngatan är liten och deras nya blir större och fräschare. 

Att gamla brandstationen är attraktiv flytta in i ur försäljningssynpunkt lär det inte råda några tvivel om då ett helt nytt kvarter håller på och byggs, och till vissa delar är klart, rakt över gatan. Det är Kumla Fastigheter som äger fastigheten.

- Det finns inga planer idag om att fler än Aramis flyttar in. Kumla Fastigheter gör investeringar i byggnaden medan hyresgästen står för verksamhetsanpassning, säger Anne-Lie Carlos Jeansson, VD hos Kumla Fastigheter.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-06 14:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.