27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lyckad öppning för Kumlas antikvariat

Premiärkunden hos det nya antikvariet letade böcker med guldsnitt. Foto: Eira FuglstadPremiärkunden hos det nya antikvariet letade böcker med guldsnitt. Foto: Eira Fuglstad

- Det har varit en jämn ström av besökare och vi är riktigt nöjda, sade Tomas Borg när Kumla Antikvariat slog upp portarna på onsdagen för att fresta traktens bokintresserade.

Kumla Antikvariats delägare Åke Eriksson och Tomas Borg visade favoriter.

Till premiären hade långt ifrån alla hyllor fyllts i den källarlokal i hyreshuset vid Nygatan (bakom biblioteket) där antikvariatet huserar. En soffgrupp fanns dock på plats att slå sig ner och bläddra i sortimentet, som är brett.

- Det finns både bygdehistorier från Skellefteå och en gammal rolig instruktionsbok för geografi, det blir så när vi får in böcker från olika håll, säger Tomas Borg, som tillsammans med tre andra herrar återupplivat idén om ett antikvariat i Kumla.

Läderband med guldsnitt

- Folk har hört av sig och vill donera eller sälja böcker så vi kommer nog inte behöva åka på loppis för att fylla på. 

Tomas Borg är glatt överraskad av intresset efter att ha räknat in 25 besökare under de två timmar antikvariatet höll öppet (nästa chans blir på lördag kl 11-14).

- Första kunden var förresten en man från Åsbro som åkt hit för att han ville fylla sin bokhylla med något snyggt. Han köpte franska läderband med guldsnitt, Samhällets olycksbarn från 1922 i tre delar, det finns folk till allt.  (LLz)

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-22 19:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.