Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Annica Sjöqvist ny vice ordförande i Kumlas kommunstyrelse

Annica Sjöqvist blir vice ordförande i Kumla. kommunstyrelse. Foto: Henrik ÖstenssonAnnica Sjöqvist blir vice ordförande i Kumla. kommunstyrelse. Foto: Henrik Östensson

Eftersom Andreas Brorsson (S) ska efterträda Katarina Hansson på posten som kommunstyrelsens ordförande var socialdemokraterna tvungen att göra flera rockader för att fylla ut sina poster. Annica Sjöqvist blir ny vice ordförande för kommunstyrelsen.

– Det känns väldigt ärofyllt och spännande att få det fina uppdraget. Jag börjar första juli. Det kommer bli utmanade men så ska det ju vara när man får förtroendet på så höga politiska uppdrag. Just nu är trygghetsfrågan väldigt viktig och det är något som jag kommer försöka driva intensivt framöver. Att alla som bor i Kumla ska känna sig trygga det är väldigt viktigt. Kumla kommunen kan inte göra allt man måste samarbeta med olika myndigheter och polis för att nå ett resultat, säger Sjöqvist i ett pressmeddelande.

Ny ordförande i Kumla Fastigheter AB blir Andreas Brorsson och vice ordförande blir Annica Sjöqvist.

Annica blir även vice ordförande i Kumla Bostäders styrelse.

Andreas Brorsson lämnar även sitt uppdrag som ordförande i Samhällsbyggnadsnämndens den 1 juli. Hans efterträdare blir Thomas Andersson. Thomas har i dagsläget posten som vice ordförande i nämnden för livslångt lärande. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-09 12:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.