Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Hittade ny klubblokal mitt i centrum

Efter en besvärlig tid för Kumla Kampsportsförening ser det nu ut att ha vänt. Man har hittat en ny klubblokal, mitt i centrum, att vara i och lämnar därmed Kumlahallen där både klubbkänsla och medlemmar försvann. - I och med flytten har vi direkt kunnat ta emot 24 nybörjarbarn som vi inte kunde ta emot innan, berättar ledaren Kent Palmqvist.

För ett drygt år sedan tvingades Kumla Kampsportsförening lämna sin dåvarande klubb och träningslokal vid silosen. Därefter har man varit i lilla hallen i Kumlahallen. Något som påverkat klubben negativt.

Nya mattor för 65 000 kronor

- Vi tappade klubbkänslan efter flytten till Kumlahallen, den försvann helt! Föräldrar hade ingenstans att vara under träningar, inget klubbrum där de kunde fika exempelvis som innan, berättar Kent Palmqvist som fick se ett antal namn sluta i och med flytten och det var inte enda problemet.

Drygt 40 otympliga mattor på 26 kilo var tvingades läggas ut och plockas undan inför varje träningstillfälle, och mattorna gled förrädiskt i Kumlahallen med vilket gjorde att några ungdomar skadade sig lindrigt ett par gånger.

Kent Pamqvist. 

Klubben köpte därför helt nya mattor för 65 000 kronor, en dryg fjärdedel betalade kommunen. Tack vare flytten till nya lokalen på Köpmangatan slipper man plocka in och undan mattor vid varje träning.

- I och med flytten hit har vi kunnat ta in nya barn igen, vi hade stopp tidigare. Men nu har 24 nybörjarbarn kommit in, förklarar Palmqvist.

Klickade inte med Kumla Fastigheter

Den nya lokalen ligger på Köpmangatan, bredvid restaurang Simone, senast var det Kumla Promotion som var här, men det har stått tomt ett tag. 

- I december började vi göra i ordning, riva väggar och måla om bland annat och i tisdags hade vi premiär och kunde börja träna här. 

- Det är bästa möjliga läge vi fått och till en rimlig hyra med, Ekströms Fastigheter (som hyr ut lokalen) var goda mot oss som förening.

Har ni fått några bra förslag av kommunen om nya lokaler?

- Vi har löst det här helt själva. Det finns ju tomma lokaler runtom i kommunen och vi hade kontakt med Kumla Fastigheter, om bollhallen vid Multek, men det var trögt. De pratade om att de måste hyra ut till marknadsmässiga priser och det var för dyrt för oss som förening, sade Kent Palmqvist.

Tre olika grupper för ungdomar har Kumla Kampsportförening, nybörjargruppen, gula gruppen och advancedgruppen, sammanlagt är det drygt 100 ungdomar som tränar. Dessutom har en föräldrargrupp nyligen dragit igång, de tränar på onsdagar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2015-01-16 18:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.