Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Röda rosor från Holland populärt på Alla hjärtans dag

Maria Brunosson hos Mijo´s importerar alla sina blommor från Holland. Foto: Anders BjörkMaria Brunosson hos Mijo´s importerar alla sina blommor från Holland. Foto: Anders Björk

Att köpa blommor till någon man uppskattar är det många som gjort idag när det är Alla hjärtans dag. – Det är framförallt röda rosor som gått åt, säger blomsterhandlaren Maria Brunosson.

​– Det är klart att det märks för vår bransch att det är Alla hjärtans dag. Folk köper blommor till den de bor ihop med, men även till föräldrar, vänner, syskon och allt möjligt. Det är ett fint sätt att visa uppskattning på, säger Maria Brunosson, som driver Mijo´s vid torget.

Mer utspritt med besök i år

Just när undertecknad är på besök vid klockan 13 under söndagen är det inga andra besökare i butiken. Men det har ändå varit en bra helg.

Och notera ordet helg, inte dag.

– I år har det varit mer utspritt på fredag, lördag och söndag med besökare. Ifjol var Alla hjärtans dag på en fredag och då var det just den dagen som gällde.

Det är framförallt röda rosor som gått åt i Marias butik. Och något tapp på grund av pandemin har hon icke märkt av. Tvärtom.

Holland kan det där med blommor

– Blombranschen går väldigt bra, både i Sverige men även i andra länder i Europa är min uppfattning. Mina holländare som kommer med blommor till mig intygar att det går väldigt bra även för dem.

Du importerar dina blommor från Holland?

– Ja, alla mina blommor kommer därifrån. De är ledande i världen på blommor tycker jag, framförallt tulpaner och rosor. Så de kommer flera gånger i veckan och levererar, avslutar Maria Brunosson.

Blomma på holländska heter för övrigt “bloem” och tulpan lystrar till namnet “tulp.”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-14 14:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.