Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
19 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Papa Padel får konkurrens i Kumla

Anton Gruffman och Daniel Wistrand ska bygga sin hall till höger om Kumlas infoskylt. Foto: Anders BjörkAnton Gruffman och Daniel Wistrand ska bygga sin hall till höger om Kumlas infoskylt. Foto: Anders Björk

En ny padelhall kommer att byggas i norra delen av Kumla. Initiativtagare är Anton Gruffman och Daniel Wistrand som siktar på att hallen ska stå klar till våren 2021. Förutom padelbanor söker man företagshyresgäster till byggnaden.

Anton Gruffman och Daniel Wistrand heter initiativtagarna till den kommande hallen. De driver ett företag ihop i Hallsberg och är även kompisar vid sidan av jobbet. Båda bor i Kumla och har nu bestämt sig för att bygga en ny padelhall.

Tre till fem banor

- Planen är att vi ska bygga en ganska stor byggnad, där det inte bara ska vara padelbanor utan även till för andra företag som kan hyra in sig. Och där letar vi hyresgäster och för just nu diskussioner med några olika, säger Anton Gruffman.

Anton Gruffman pekar ut riktningen. 

Det är inte helt klart hur många padelbanor det blir eller hur många företagshyresgäster man kommer hyra ut till. Antalet padelbanor blir alla fall mellan tre till fem. Tomten de ska bygga på ligger i Norra Mos, där Pokerskogen börjar.

- Vi har reserverat tomten av Kumla kommun och måste ge besked i sommar hur stor yta vi tänkt bygga på. Nånstans kring 2300 kvadratmeter är målet att byggnaden ska vara som det ser ut nu, fastslår Anton.

Förhoppningen är att man ska börja bygga i höst och att hallen är klar våren 2021. 

Ser behov av en padelhall till

Varför bygger ni en padelhall i Kumla när det finns en bara nån kilometer bort?

- För att vi spelar en del själva och tycker att det kan vara svårt att få tag i tider, så vi ser ett behov, det är den främsta anledningen. Vi tänker att det finns ett större behov än det Papa Padel erbjuder idag och ser oss som ett komplement till dem.

Norra Mos företagsområde i bakgrunden blir därmed än större med ny padelhall. 

Då tomtytan är i Pokerskogen kommer man behöva ta bort en del skog för att kunna påbörja bygget. Det blir med stor sannolikhet sen inte Anton och Daniel som driver hallen utan de siktar på att äga hallen och hyra ut den.

Papa Padel vill bygga ut

I augusti 2019 stod Kumlas första padelhall, med namnet Papa Padel, klar. Kumla Fastigheter äger den och hyr ut till Mikael Andersell som har hyreskontrakt på tio år. 

Mikael har även fått en kollega efterhand i Anders Sjöberg. "Det rullar på som planerat med uthyrning för spel", säger Mikael Andersell som också får frågan hur han ser på att en hall till ska byggas?

 - Vi för diskussion med Kumla Fastigheter om att bygga ut. I övrigt så har vi inget att säga om detta, svarar Mikael Andersell

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-04-23 15:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.