Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ännu en krock vid Shell-korset i Kumla

En av bilarna som krockade var en A-traktor, den dras här bort. Foto: Anders BjörkEn av bilarna som krockade var en A-traktor, den dras här bort. Foto: Anders Björk

Tre bilar var under onsdag morgon inblandade i en trafikolycka vid den olycksdrabbade Shellkorsningen. Larmet kom vid ungefär tio över sju. Ingen person ska dock behövt följa med ambulansen.

Räddningstjänst, ambulans och polis fanns på  platsen. 

Ambulansen kunde återvända utan att ta med sig någon person för vård. Två av bilarna hade ändå rejäla skador, den ena där framme och den andra i sidan. Den tredje bilen fick mindre skador.

Väggen spärrades av från Västra Drottninggatan tills krockade bilar och bråte var borta Väggen spärrades av från Västra Drottninggatan tills krockade bilar och bråte var borta

En av bilarna ska ha kommit västerifrån, alltså kört ut för att korsat länsvägen, och därefter krockat med en bil som kom körande på länsvägen söderifrån. 

Den tredje bilen stod och väntade på att åka ut från Västra Drottninggatan och träffades lätt av nån av de krockade bilarna. 

Det är mycket vanligt med krockar i korsningen trots att sikten knappast kan anses skymd. Korsningen kommer dock att byggas om inom de närmaste åren. Detta har meddelats tidigare under 2021. När och hur är dock inte klart ännu. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-17 11:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.