Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Ännu en förlust för jumbon Kumla Hockey

HOCKEY: Tabelltvåan Surahammars IF gästade Kumla och vann med 4-1 under onsdagskvällen i Hockeyettan Västra. Kumla är klart sist i tabellen.

Bortalagets första mål kom i spel fyra mot fem. 

Daniel Lindberg tappade pucken i ett kritiskt läge och Samuel Ander från “Sura” blev fri från egen zon och utnyttjade detta genom ett bra avslut som William Kias inte kunde göra mycket åt. 

I spel fem mot fem var lagen hyfsat jämna. 

Men i special teams var det klasskillnad. Kumla hade sina chanser i powerplay, men skapade inte mycket. Surahammar hade ett bättre pucktempo och vassare avslutare när lägena gavs. 

“Sura” rann iväg till 4-0. Det var väl stora siffror sett till hur matchen såg ut och Kumla var värda det reduceringsmål som Eric Karlsson satte i sista perioden. 

I slutminuterna hade Kumla flera jättelägen att göra ytterligare mål, men laget har inte samma spets som de bättre lagen i serien har som tar tillvara på sina lägen på ett annat sätt. 

Kumla är klart sist i Hockeyettan Västra där endast två omgångar nu återstår innan serien är klar och de fem bästa går vidare till Allettan samtidigt som övriga får spela vidare i fortsättningsserien. 

Önskvärt är att Kumla förstärker med minst en spetsspelare både i försvaret och i anfallet inför fortsättningsserien. Det behövs.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-17 21:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.