03 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Äldre man stal kaffe

Den 13 september förra året körde Ica Maxi i Kumla en kampanj: utanför affären fanns ett stånd med ett erbjudande om att kunderna kunde köpa en påse med fyra paket kaffe för 99 kronor. Vid ett tillfälle under dagen såg butiksägare hur en äldre man tog med sig en påse och gick iväg utan att betala. Den äldre mannen försvann mellan två bilar där han tog av sig sin keps för att kunna smälta in i mängden av kunder.

När butiksägaren kom fram till mannen och sa att han inte betalat kontrade den äldre mannen med att säga att butiken hade så dåligt utbud av frukt och grönt. Mannen fick följa med in till butiken där man inväntade polis.

I tingsrätten erkände den 78-årige mannen att han tog kaffepaketen utan att betala, men det fanns inget uppsåt i att stjäla. Han had bara diffusa minnen och är ibland sinnesförvirrad på grund av omfattande medicinering.

Men tingsrätten menar ändå att den äldre mannen ska dömas ringa stöld, bland annat eftersom han gick ut ur butiken, försökte gömma sig mellan bilarna och försökte ändra utseende när han tog av sig kepsen.

Mannen döms till 30 dagsböter à 100 kronor och ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

En nämndeman var skiljaktig och menade att mannen inte agerat med uppsåt och därmed skulle frias. (KHt)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-22 8:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.