Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

14-åring rånad utanför skolan i Kumlaby av två personer

Kumlaby skola ligger i södra delen av Kumla och har klasser upp till årskurs 9. Foto: Anders BjörkKumlaby skola ligger i södra delen av Kumla och har klasser upp till årskurs 9. Foto: Anders Björk

En elev på 14 år blev strax innan lunchtid rånad vid skolgården i Kumlaby. Två gärningspersoner söks. Offret ska inte ha skadats vid händelsen.

Händelsen inträffade kring klockan 11:30.

Eleven ska ha blivit rånad på sin skolväska, som var av ett välkänt märke. Två personer ska ha utfört brottet. Polisens presstalesperson Stefan Wickberg vet inte så mycket om händelsen när vi ringer upp honom.

- Inte just nu, men det är väl tyvärr lite på tapeten nu med att det händer saker i skolmiljö, säger Wickberg.

Han visste inte om ett vapen varit inblandat. Det är dock inget krav att ett vapen finns med för att brottet ska kategoriseras som rån.

- Nej, om det är våld inblandat eller hot om våld då kategoriseras det som rån istället för stöld, och kan även räknas som grovt rån, säger Stefan Wickberg.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-21 14:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.