31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

10-0 gav säsongens första seger

Efter en halvdan inledning på säsongen så visade Kumlas damer vad de kan när det stämmer. Foto: Åsa AnderssonEfter en halvdan inledning på säsongen så visade Kumlas damer vad de kan när det stämmer. Foto: Åsa Andersson

INNEBANDY: Kumlas damer hade börjat säsongen lite trögt, men under söndagen lossnade det ordentligt när man vann med 10-0 borta mot Skälby IBK och därmed tog första vinsten.

De två första omgångarna hade gett en poäng och ett litet frågetecken kring offensiven. Fem gjorda mål på två matcher är ett svagt facit. Men det blev en riktig ketchupeffekt vid säsongens första vinst.

"Inte kommit upp i nivå"

Vinst med hela 10-0 talar självklart om att det var ett klart bättre Kumla än tidigare. Matchen var avgjord redan efter första perioden som Kumla vann med 7-0 och målvakten Ebba Andersson såg till att hålla nollan.

Vilket inte är alltför vanligt inom sporten.

- Framförallt är jag nöjd med att vi presterar på den nivå vi vet att vi kan göra. Vi har inte kommit upp i nivå de två inledande matcherna, men idag visar spelarna hur bra laget är, säger tränare Tobias Björk.

- Vi hade bestämt oss för att vinna idag, inte ens ett strömavbrott på sista träningen i torsdags kunde stoppa oss. Alla gör en bra insats från matchminut 1. Vi vinner med 10-0 och det speglar matchen ganska bra. Många var bra, men vi väljer att lyfta laginsatsen som helhet, fortsätter Björk.

Mycket bättre med avsluten

Fem gjorda mål innan, nu tio på en match. Vad var skillnaden?

- Jag skulle säga att det beror på flera orsaker. Vi har haft lika mycket boll de andra matcherna men inte lyckats komma till så många bra avslut. Vi har därför fokuserat mycket på att hitta lösningar i anfallszon och det gav resultat idag. När vi sen får ledningen idag så måste motståndaren chansa lite mer, förra matchen låg vi under tidigt och motståndaren valde då att backa hem vilket vi inte kunde hantera så bra.

- Men totalt sett var inställningen den största skillnaden. Spelarna har förstått att vi alltid måste göra jobbet för att lyckas vinna. Det finns helt enkelt inte några enkla matcher på den här nivån, avslutar Tobias Björk.

Målen gjordes av Sofie Cederlind som satte tre. Frida Danielsson och Alma Lundström gjorde två mål, och Vera Hertzman, Josefin Knutsson och Frida Sund ett mål vardera. Kumla har därmed fyra poäng av nio möjliga.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-13 22:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.