02 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kryssande Yxhult går på sommaruppehåll

FOTBOLL: Yxhults IK avslutade vårsäsongen med att spela 0-0 hemma mot Hertzöga BK under fredagskvällen. Laget tar nu sommaruppehåll som fyra i Division 3 Västra Svealand.

Det var två av seriens formstarkaste lag som möttes. Yxhult obesegrade i sina fyra senaste och bara ett mål insläppt på dessa. Och Hertzöga med två raka vinster och 6-1 i målskillnad. Inte helt ologiskt det slutade med kryss.

Av det undertecknad såg av matchen kändes kryss rättvist. Det var mycket kamp, tufft spel och få målchanser. Yxhult saknade sin målvakt och lagkapten Alex Berger som skadat handen.

Ersättaren Kim Thunberg Aureliusson behövde sällan ingripa i andra halvlek.

Yxhult drabbades dessutom av två skador redan i första halvlek vilket tvingade fram byten. William Mellberg och Isak Andersson fick utgå. 

Efter en trevande start på säsongen har Yxhult varit ett av seriens bästa lag de senaste åtta, nio matcherna. Man tar nu uppehåll som fyra i serien, som dock är haltande och flera lag har spelat en eller till och med två matcher färre. 

Nästa match är 2 augusti hemma mot Nora BK.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-28 22:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.