Gå till innehåll
Hallsberg / Sport

Vretstorp lovar bättring

Publicerad: 3 December 2012 16:00

HOCKEY: Det blev förlust igen, denna gången mot Hällefors. Men laget tror att formtoppen kommer att infinna sig till helgen då de möter Västerås.

Dick Toresson om matchen:

"Ett ganska lamt men fullt och framförallt glatt lag packade upp trunkarna från fredagens debacle, för att sopa mattan hemma i Sydnärkehallen med pojkarna Hällefors.

Första perioden startar lite trevande, och lite segt, då VIF ska försöka få snurr på fyra fantastiska femmor. Hällefors skapar lite chanser som målvakten för dagen Robin Gustafsson avvärjer med ackuratess, men efter ca 14 minuter gör Hällefors 1-0, och det blir lite gamnacke i det annars så muntra Vretstorps gänget.

Tre minuter senare gör Hällefors 2-0 och de verkar som att dom friska Vretstorpspojkarna inte har nått botemedel mot Hällefors frejdiga spel. Skotten slutar 2-14.

Inte mycket till spel

I andra perioden ser Vretstorp från start väldigt tama ut, trots att laget för dagen innehåller dom två vindsnabba tvillingarna Olofsson, och den eleganta giganten Tomas rosen på backplats, så skapas inte mycket till eget spel.

Tretton minuter in i andra perioden så ligger VIF under med 6-0! Det coachades febrilt och vi börjar fundera på om vi är nedtränade. En av Vretstorps starka män direktör Morgan Ekegren konstaterar snabbt att så är fallet, och att formtoppen kommer infinna sig på fredagens hemma match mot Västerås.

Vi pustar ut efter Mogges visdomsord och trampar på och håller tätt perioden ut som avslutas med att ordningsmannen Mikael Sommarvik lagets mastodont drar på sej en dyr tio minuters utvisning, som däremot kommer klirra gott i hans lagkasseburk.

Målvaktsbyte

Inför tredje byts det målvakt, lagets tyngste och äldste spelare byts in.

Den galante Dick Toresson som för dagen haft med sin 4-åriga son i båset, får lura upp sonen till cafeterian med en tjuga, för att kunna utföra hockeymirakel och fantomparader i Sydnärkehallen. Men så blir inte fallet.

Stångar in mål

Hällefors hinner göra sju och åtta noll innan den potenta metallarbetaren Tomas Fallkvist stångar in pucken assisterad av hockeydoktorn Thomas Lööf och snickarpojken Christoffer Kivling.

Hällefors hinner göra 9-1 med tre minuter kvar, men vi fredar oss från tian med en nästan över mänsklig styrka,och vi gläds i att se att trots stora tv framgångar och ett trevligt yttre, så tar den ödmjuka mäklaren Andreas Olofsson en fight med en gigantisk skogs hälleforsare och visar dagens största vretstorpshjärta!

Formtoppen på fredag

Skotten 18-4. Nu laddar vi för stordåd och glad hockey på fredag 7 december då formtoppen kommer infinna sig i Vretstorpslägret, när serie tvåan från Västerås kommer på besök till Sydnärkehallen!

Be there or be square som man säger lite hårt. Och vi tackar som vanligt publik,vaktmästare, domare och funktionärer som ser till att vi semigubbar kan leka hockeyproffs ibland".

Vretstorp-Hällefors 1-9 (2-0, 4-0, 3-1)
Skott 20-52

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Hallsberg