21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

"Vi behöver våra kunder även i kristid"

Susanne Sättergård driver Sussies café Pålsboda. Henrik ÖstenssonSusanne Sättergård driver Sussies café Pålsboda. Henrik Östensson

– Jag klarar mig för stunden och har en buffert. Men vad händer om det här fortsätter länge? Det gäller ju att kunderna kommer tillbaka när allt det här är över, säger Susannne Sättergård på Sussies Café i Pålsboda.
Hon har sett en klar minskning av antalet gäster de senaste dagarna.

Nog har hon några kunder i det gamla anrika konditoriet när Sydnärkenytt tittar in, men hon menar att visst har folk rädsla för folksamlingar i spåren av Coronaviruset märks av.

– Det har tunnat ur märkbart med kunder, speciellt de senaste dagarna. Framför allt färre som fikar här. Det här är väl inga starka månader normalt heller, men nog märks det.

Hon menar dock att det inte är någon omedelbar fara för verksamheten.

Vad händer på sikt?

–  Jag har en buffert, så jag står mig ett tag. Men frågan är ju hur länge det här pågår. Kunderna måste ju förr eller senare komma tillbaka. Jag tänker framåt. Vad händer om det här pågår flera år? Det finns ingen verksamhet som klarar sig utan kunder.

– Jag tror det är viktigt att alla tänker på oss som bedriver företag här i orten i den här situationen och faktiskt handlar för att värna servicen här nu. Det gäller inte bara mig utan i hög grad även de andra här i Pålsboda, livsmedelsbutiken, järnhandeln blomsteraffären, pizzerian och macken. Vi är beroende av varandra och att det finns service på orten. Jag tror det är viktigt att man inte känner panik utan att man försöker leva någorlunda normalt, även om man givetvis ska vara försiktig för att inte sprida smittan, avslutar Susanne och sätter på en ny kaffekanna.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-18 15:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.