21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Veterantraktorträffen i Vretstorp blir av

Bild från fjolåret traktorträff i Vretstorp. Kent Öhlin i täten för kortegen på sin Viktor 230. Foto Sune JanssonBild från fjolåret traktorträff i Vretstorp. Kent Öhlin i täten för kortegen på sin Viktor 230. Foto Sune Jansson

Vretstorps traktorveteraner låter sig inte nedslås av Corona-viruset.
– Nej. Vi planerar att köra vår traktorträff i Vretstorps folkets park den nionde maj. Vi är ju ute och hoppas väl dieselavgaserna ska skingra viruset, skojar Kent Öhlin, en av eldsjälarna bakom evenemanget.

Från fjolårets traktorträfff. Foto: Sune Jansson

– Men självklart finns viruset och de konsekvenser det har för samhället med i vår planering också. Inte minst i hur vi ska lösa praktiska saker, exempelvis servering och så, på plats. Men vi brukar hålla oss strax under 500 personer i antal besökare och som sagt, träffen hålls ju utomhus i Vretstorps folkets park, det brukar inte vara trångt utan gott om utrymme. Man behöver inte trängas Vi får väl uppmana folk att tänka på det. Jag tror det är viktigt att det finns arrangemang och saker att se fram emot, att något är sig likt i den här konstiga tiden, menar Kent Öhlin.

Kent lägger dock in en brasklapp.

– Ja, när vi pratat om det här i styrelsen så finns det en sak som kan stoppa oss. Det är ju om myndigheterna helt skulle stoppa alla folksamlingar. Då måste vi givetvis anpassa oss.

Musik från scenen

Precis som förra året så blir det förutom en massa veterantraktorer, traktorkortege genom Vretstorp även underhållning på scenen

– Vi upprepar succén från ifjol med gitarrgruppen Spinners, som spelar inte minst gitarrmusik från 1960-talet. De består av medlemmar från Hallsberg och Kumla.

Veterantraktorträffen är en relativt ny företeelse och har bara funnits några år. Men för veterantraktor-entusiaster från Sydnärke är den redan en tradition. Vretstorps Traktorveteraner bildades blad annat just för att hålla träffen och göra den till en tradition. Flera traktorekipage som brukar delta åker långväga för att vara med. Kent Öhlin själv kommer visa flera traktorer. Bland annat flera Porsche ur sin egen samling.

– Något rekord i antalet besökare räknar vi väl inte med detta år, säger Kent.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-20 8:59
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.