Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Flera anlagda bränder vid Tripphultssjön

Flera bränder vid Tripphultssjön på sista tiden. I morse var det dags igen. Foto: Björn Palmqvist.Flera bränder vid Tripphultssjön på sista tiden. I morse var det dags igen. Foto: Björn Palmqvist.

​ Någon eldar och bränner saker vid Tripphultsjön utan för Östansjö i Hallsbergs kommun. Natten till måndag brann en kiosk, i morse brann det igen. Nu är Hallsbergs kommun oroade för omklädningshytterna och dassen, som dessutom ligger i anslutning till skog.

Redan innan helgen hade det brunnit flera gånger. Bland annat hade ett bord och en soptunna av plast eldats upp. I helgen brann alltså kiosken ned. I morse var det dags igen. När brandkåren kom till platsen brann två träbänkar och den avspärrning Hallsbergs kommun satt upp runt den nedbrunna kiosken.

– Det är klart att vi är rejält oroade för omkläddningshytterna och dasset. De är också byggda i trä och står dessutom i skogen, som börjar vara rejält torr nu, säger Tobias Fornbrant, fritidschef Hallsbergs kommun,

Ingen har sett något

Bränderna är polisanmälda.

– Vi har också folk på plats, bland annat väktare som åker förbi. Ingen har så här långt hört av sig medf vittnesmål. Det rö sig en del i området, så vi tycker någon borde sett något.

Det är vanligt att ungdomar som träffas kvällstid och festar också eldar. Men det finns saker här som inte stämmer med det mönstret riktigt.

– Vi har inte hittat något skräp efter festande. Inte heller några spår av fordon. Det har också brunnit på konstiga tider. I morse var brandkåren på plats vid nio. Då brann det med öppna lågor. De tror branden som tidigast ha varit anlagd på sen-natten, avslutar Tobias Fornbrandt. (HÖs)

Foto: Björn Palmqvist Foto: Björn Palmqvist
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-11 10:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.