Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Säsongens sista träff vid loge och röd stuga

Vid denna röda fina stuga hölls säsongens sista veteranträff. Foto: Maude LarssonVid denna röda fina stuga hölls säsongens sista veteranträff. Foto: Maude Larsson

ORIENTERUNG: OK Tisarens veteraner träffades en sista gång denna säsong nyligen. Detta gjorde man vid Ingvar Erikssons stuga i Kvarnsätter.

Vilken avslutning det blev på vårens veteranträffar! Ett strålande väder och ett besök vid Tisaren var på dagens program. Ingvar Eriksson har ett sommarhus vid Kvarsätter och där blev dagens stopp. Dagens promenad blev på hans ”ägor” och med kluriga tipsfrågor, där de flesta frågorna fanns att läsa om i boken ” Hallsberg Nästa!” av Hans Lindqwist. Boken kom ut 1991 med mycket intressant lokalhistoria.

I boken finns bl.a. ett kalendarium över ”intressanta händelser i Hallsberg” men även med anknytning till Kumla på något sätt. Eftersom OK Tisarens veteraner mest kommer från Kumla och Hallsberg var frågorna ställda så att båda orterna fanns med.

Till exempel vilket år den första telestationen med tio abonnenter startade. Samtal till Örebro fick dock kopplas om i Kumla. En annan fråga gällde vilket år som Kumlas ”råd” Nyström och Hallsbergs ”råd” Jonasson” kom med den vansinniga idén om att kommunsammanslagningen Hallsberg-Kumla skulle vara en verklighet om 20 år. Eftersom det var 1x2 frågor så var det bara att gissa.

Ingvar berättade också i samband med kaffet lite om gårdens historia, hur logen hade använts som dansbana innan han och hans fru köpte den. Traditionsenligt så var det hembakad jordgubbstårta till kaffet.

Nu blir det ett uppehåll till augusti med dessa träffar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-18 13:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.