Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Tycker Ekopark i Hallsberg inte sköts om

En kvinna boende nära Ekoparken i Hässleberg, i norra delen Hallsberg, tycker att den är dåligt underhållen och att Ekoparken nära idrottsplatsen tas om hand bättre.

Kvinnan har mailat Hallsbergs kommun med sina funderingar. 

Hon nämner en bänk som varit sönderslagen i flera veckor och anser att gångar och klippning i området sköts dåligt. Dessutom är det ett problem med många träd som bävrar angripit påtalar hon. 

Kvinnan jämför med Ekoparken på andra sidan järnvägen, nära idrottsplatsen, och frågar om det kanske är likgiltigt att saker ska vara sämre på den norra sidan i Hallsberg?

Hans Nilsson-Berglund är enhetschef för Gata & Park, han har svarat. 

Angående bänken så skriver han att den slagits sönder flera gånger och att man nu tittar på en lösning som är mer “vandalsäker”. Gällande “farliga träd” skriver han att de ska tas bort, men det ska vara mycket växtlighet i området.

Att gångarna inte är i toppskick beror på ett ledningsarbete som varit i området innan och man har tyvärr haft svårt att återföra gångarna i samma skick som innan efter det. Och heller inte riktigt hunnit med. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-08 16:11
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.