Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ny stor tågverkstad ska byggas i Rala

Train Alliance Sweden AB, med huvudsäte i Hallsberg, har beslutat att projektera, bygga och förvalta en underhållsverkstad i Ralaområdet som järnvägsentreprenadbolaget Infranord kommer att hyra. Bygget kommer att påbörjas inom kort.

Train Alliance fastlår nyheten på sin hemsida.

”Investeringen som nu görs och som Infranord kommer att hyra, möjliggör att tillhandahålla högpresterande arbetsmaskiner till underhållet av våra järnvägar i Sverige. Vi är både stolta och glada över att Infranord valt oss som anläggningspartner säger Joakim Weijmer, VD Train Alliance”.

Yta på 22 000 kvadrat

Anläggningen ska uppföras och stå klar senast i slutet av 2022 vilket gör att arbetet kommer att starta omgående. Tidplanen kan hållas då Rala har en färdig detaljplan, inklusive all nödvändig infrastruktur.

Etableringsytan omfattar cIrka 22 000 kvadratmeter och affärsvolymen uppgår till 150 miljoner kr.

Sedan tidigare finns en stor tågverkstad i området vid Rala som Train Alliance byggt upp där de själva håller till. En del av lokalen hyrs också ut till Euromaint.

“Hallsberg är ett logistiknav

Kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg, Magnus Andersson (S) nåddes under dagen om nyheten gällande etableringen..

- Vi är väldigt glada över att Infranord väljer att förlägga sin etablering här. Vi får in fler och fler förfrågningar från företag som vill etablera sig här och då Hallsberg är ett logistiknav passar det väl in för Infranord att komma hit.

FAKTA:

Infranord AB är sedan den 1 januari 2010 ett helägt svenskt statligt aktiebolag med cirka 1 900 anställda. Bolaget bildades från Banverket Produktion och är idag Sveriges största järnvägsentreprenör som bygger och underhåller järnväg.

FAKTA:

Train Alliance Sweden AB har som affärsidé att långsiktigt och industriellt försörja operatörer med moderna och effektiva produktionsanläggningar för järnvägsrelaterade verksamheter inom infrastruktur och logistik. Bolaget arbetar i nära samarbete med operatörer och hyresgäster för att tillhandahålla produktionsanläggningar med hög effektivitet och kapacitet som ger direkt möjlighet till stora kostnadsbesparingar. Train Alliance har sitt bolagssäte i järnvägsorten Hallsberg och ägs av privata och institutionella ägare med såväl lokal som internationell spridning.

Vi har sökt ansvariga från Infranord för ytterligare frågor utan att nå fram.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-14 15:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.