Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Tog tjuvar på bar gärning vid inbrott hos Lifvs

Lifvs Östansjö ligger mitt i orten. Butiken öppnade under sommaren 2020. Foto: PrivatLifvs Östansjö ligger mitt i orten. Butiken öppnade under sommaren 2020. Foto: Privat

Natten till måndagen drabbades Lifvs i Östansjö av ett inbrott. Ägare Eva Näslund märkte dock det hela på övervakningssystemet och tillkallade polis som tog de två tjuvarna på bar gärning vid butiken.

Klockan var två i natt när stölden upptäcktes. 

Ett par tjuvar var inne i butiken och höll på att stjäla med sig en mängd varor. Ägare Eva Näslund och maken Torbjörn tog sig till butiken och så gjorde även polis som larmats. 

Stölden kunde stoppas och två personer gripas på platsen. 

- Vi bor bara 900 meter från butiken och tog oss dit samtidigt som vi pratade med polisen. De var jättesnabbt på plats och kom bara nån minut efter oss, säger Eva Näslund till Sydnärkenytt.

Maken Torbjörn var på hugget och gick ut ur bilen direkt vid ankomst för att stoppa mannen och kvinnan som höll på att lasta in varorna i sitt fordon. Som sagt kom sen polisen alldeles efter Eva och Torbjörn. 

- De hade packat ihop 37 kassar med matvaror så det var väldigt mycket de tänkte att stjäla med sig, säger Eva Näslund.

Under måndagen har man ställt i ordning det mesta i butiken men fått kassera mycket kyl- och frysvaror. Kunder är dock välkomna att handla som vanligt. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-11 10:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.