Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Sköllerstas seniorer
möts på boulebanan

Hasse  Magnusson kastar när SPF-seniorerna i Sköllersta spelar boule. Till vänster, Gudrun Meier-Andersson. Foto: Henrik ÖstenssonHasse Magnusson kastar när SPF-seniorerna i Sköllersta spelar boule. Till vänster, Gudrun Meier-Andersson. Foto: Henrik Östensson

I samband med att Sköllersta IF byggde sina padelbanor valde föreningen också att anlägga en boulebana. Det har Sköllersta SPF-seniorer utnyttjat.
– Vi träffas här varje tisdag, vi brukar vara 16-17 stycken, säger Gudrun Meier-Andersson, ordförande.

Koncentrationen är på topp när de blanka kloten ska kastas ut, det gäller att komma så nära som möjligt, eller träffa den lilla röda bollen.

– Klart att det är på blodigt allvar. Man vill ju vinna, säger Hasse Magnusson med ett leende.

Gudrun Meier-Andersson håller med.

– Vi har jättetrevligt, men när man väl är igång och spelar kommer tävlingsnerven fram.

Medhavt kaffe

– Skämt och sido, klart att det sociala är viktigt. Vi träffas, spelar, och dricker medhavt kaffe efteråt. Men numera är det så jämnt mellan oss så det dröjer innan vi får dricka kaffe.

I dag spelar gänget i strålande vårsol, bland vitsippor och knoppande ekar. Men de är verkligen inte kräsna med vädret.

– Nej, vi spelade fram till mitten av december. Sedan körde vi igång igen i mitten av februari. Men det fick bli lite uppehåll när det kom snö i mars, det går inte att spela, eller är i alla fall inte så trevligt.

Jan Levebring sköter för dagen krattan. Jan Levebring sköter för dagen krattan.

Gånget har spelat inomhus, i Sköllerstas samlingslokal, Tingsgården, tidigare.

– Men det fick vi stoppa när pandemin kom. Så det blev ju mycket bra när vi kunde börja använda den här banan, utomhus. Då kunde vi ju köra igång igen, på en bättre bana dessutom. Att komma ut, hålla igång och träffas är viktigt. Man mår lite bättre då.

Gudrun Meier-Andersson kastar. Gudrun Meier-Andersson kastar.

Plötsligen ropar någon ”håll avståndet nu”.

– Det är väl bra om vi tänker på det, även om faktiskt hela det här gänget är vaccinerade nu. Det är skönt, fortsätter Hasse.

– Japp, nu är vi underedsbehandlade och klara, skojar någon.

Ett pris

Det vinnande laget vinner något slags pris, varje vecka. Vad det blir varierar.

– I dag blir det rosor, ofta något som är billigt i affären, skojar Hasse.

Spelet växlar från sida till sida av bolulebanan. Det finns planer på ytterligare en bana, intill den andra.

– Jag skulle säga att det här är Sydnärkes vackraste idrottsplats. I formell mening är vi egentligen SPF- Seniorerna Sköllersta -Pålsboda. Men det är sällan vi har Pålsbodabor här. De är hjärtligt välkomna, men kommer möta hårt motstånd i Boule, avslutar Gudrun Meier-Andersson

Seniorerna hävdar att idrottsplatsen i Sköllersta är länets vackraste. I bakgrunden padelbanorna. Seniorerna hävdar att idrottsplatsen i Sköllersta är länets vackraste. I bakgrunden padelbanorna.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-20 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.