28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tisaren sprintade till SM-silver

Josefin Tjernlund och Lilian Forsgren stolta över sina resultat både på individuella och stafetten. Foto L HallménJosefin Tjernlund och Lilian Forsgren stolta över sina resultat både på individuella och stafetten. Foto L Hallmén

ORIENTERING; Tisarens första SM medalj i stafett kom på söndagen när Sprint SM mixed stafett arrangerades i Hudiksvall.

Oskar Andrén, sprang i mixedstafetten och överraskade individuellt genom att bli fyra, 22 sekunder från guld.

Tisaren har varit nära under de år som den har arrangerats och varit fyra eller femma. Det är en ny tävlingsform sedan 2014. I laget sprang Josefin Tjernlund, Daniel Attås, Oskar Andrén och Lilian Forsgren.

Med två tjejer och två killar i laget springs sträcka 1 och 4 av tjejer och de har 18 kontroller på sin bana som är 2,6 km.

Josefin inledde starkt och var 4 sekunder efter Stora Tuna som ledde från start till mål på alla fyra sträckorna. Växlade över till Daniel Attås som hade 24 kontroller på sin bana på 3,2 km och var 16 sek efter i mål. Oskar Andrén tog över stafettpinnen, var minuten efter innan han växlade som tvåa och skickade ut Lilian Forsgren. Lilian sprang mot Tove Alexandersson, tog in några sekunder och kunde föra in laget på en säker silverplats.

Lilian har tidigare tre Natt-SM brons och Josefin en bronspeng på Lång-SM.

Daniel Attås på väg mot mål, bara 16 sekunder efter
Oskar överraskade

Förra helgen kom Oskar Andrén fyra och var 22 sekunder från guld på Norska mästerskapen i Oslo. På lördagen upprepade Oskar mycket överraskande sin tid och placering på den individuella tävlingen i ett mycket starkt svenskt startfält genom att återigen bli fyra.

Sprint verkar vara en disciplin som passar Tisarlöpare och det blev fyra löpare bland de sju bästa. Valter Pettersson H18 blev sexa, Lilian Forsgren och Oskar Andrén fyra och Josefin Tjernlund sjua. Med de placeringarna var förväntningarna stora att Tisaren skulle kunna vara på pallen men i sprint går det fort, det är många kontroller och det gäller att ha koll på vilken sida av t.ex. ett hus man ska runda för att sekunderna inte skall ticka iväg.

Text Maude Larsson Foto L Hallmén

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-03 22:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.