Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Tilltagande skadegörelse vid Glottrasjön

Vid Glottrasjön, mellan Svennevad och Hjortkvarn, har några bybor skapat en liten samlingsplats, med grillplats, brygga och bord med bänkar. Det hela har blivit populärt inte minst bland bilburna ungdomar. Under våren har dock problemen med skadegörelse och nedskräpning tilltagit.

– Det här är ju saker som varit fritt fram för allmänheten att använda, vilket vi tycker är självklart. Därför känns det ju ledsamt, säger Torgny Gunnarsson, boende i Glottra.

Bland annat har mindre träd fällts och bord med bänkar slagits sönder och eldats. Det finns även en båt som man kan låna som skadats. Och som sagt, en hel del nedskråpning.

Markägaren har agerat genom att stänga en grind. Men då har ungdomarna helt enkelt valt att åka in en annan väg.

– Lite känns det här som en fråga för föräldrarna till de här ungarna. Kanske behövs en pratstund om vad som är okej.  Det här är ju saker som finns för allas bästa. Det är ju roligt för ungdomarna att hänga vid sjön, det har jag full förståelse för. Desto tråkigare när sådant här händer. Vi har rätt bra koll på vilka ungdomar det handlar om och har försökt prata med dem. Vi hoppas väl att det blir bättre, avslutar Gunnarsson. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-18 9:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla