25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK-damer grejade poäng i Västerås

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damer toppar fortfarande div 2 Mellersta Svealand efter att på söndagen plockat med sig en poäng från Rocklunda genom 2-2 mot IFK Västerås. Sköllersta IF i samma serie förlorade borta i Sala mot Norrby SK med 3-2 men har klättrat i tabellen.

Sköllersta tvålade nämligen till  IK Viljan borta i Strängnäs med 5-2 omgången före. Linda Hallin gjorde ett hattrick och satte 5-0 när det var en halvtimme kvar av matchen. Laget ligger nu åtta med två lag bakom sig vilket måste anses som riktigt hyfsat för en nykomling i serien.

I Västerås var det ett toppmöte mellan två av seriens starkaste lag på Solid Park Arena, som den stora anläggningen numera heter, den rymmer 7 000 åskådare vid fotboll, i söndags kom det 73.

Motigt direkt

De gästande Hallsbergarna fick det motigt direkt, vädret var uselt och redan i 7:e minuten gjorde Västerås 1-0. Det skulle dröja ända till en bit in i andra halvlek innan Sofia Hjertqvist kunde kvittera och ge laget ny energi. 

Men hemmalaget hade turen med sig och kunde efter en kvart göra 2-1 i 72:a minuten.  Men IFK-tjejerna gav inte upp och fem minuter senare klev Michaela Persson in i handlingen och kvitterade till 2-2.  Lättnad för Hallsberg, som höll undan och bärgade en delad poäng. 

IFK leder serien men bara med en poäng före IK Tun från Nyköping, som radat upp segrar. Och som av en händelse möts de bägge topplagen i en tidig seriefinal på lördag 15 juni på Allévallens konstgräs. Matchstart kl 14.

Redan på torsdag 13 juni kommer Forsby FF från Köping till Sköllervallens naturgräs för en dust mot hemmalaget. Matchstart kl 19. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-10 10:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.