Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Mejlstopp på skolor när IT-system ska underhållas

Under höstlovet nästa vecka stoppas mejltrafik och tillgång till vissa appar inom Hallsbergs kommuns bildningsförvaltning. Det beror på att ett systemunderhåll för datorer ska göras. Både personal och elever berörs.

Det gäller de inom bildningsförvaltningen som har en mejladress som slutar på edu.hallsberg.se.

Brevduvor nästa? Nej, så illa är det inte. Om man behöver kontakta någon på en skola eller förskola går det bra att ringa, skriver kommunen i en information. På Hallsbergs hemsida hallsberg.se finns länkar till telefonnummer till skolor och förskolor. Det går också att ringa kommunens kontaktcenter 0582-68 50 00 så kopplar de rätt.

Många berörs

Systemunderhållet görs under vecka 44, den 26 oktober till 1 november. De inom kommunen som har den ovan nämnda e-postadressen kan under den tiden inte:

• Skicka eller ta emot e-post.

• Använda ”Teams”, Office 365 eller ”Haldor”.

De som berörs är lärare, elever i grundskolan, förskollärare, administrativ personal och förvaltningens ledning.

E-post kommer inte fram

Om man under veckan skickar ett mejl till den aktuella e-postadress som slutar på edu.hallsberg.se, kommer det inte fram. Det lagras heller inte för att levereras efter systemunderhållet. Avsändaren får istället ett felmeddelande om att mejlet inte kunnat levereras. Elever kommer att påverkas genom att det inte går att skicka ett mejl sin lärare, ej heller går det att använda apparna i Office 365, Teams eller Haldor. Som elev kan man heller inte spara eller hämta dokument från sin Drive. Om någon behöver arbeta under veckan rekommenderas denne att använda sin Ipad för att skriva dokument. Men mejla iväg sitt alster går alltså inte.

“Inte bra”

- Det är naturligtvis inte bra att mejl till en myndighet stängs ned, särskilt inte under en så pass lång tid. Men kommunens övriga förvaltningar går att nå under denna period, och vår förvaltning går ju att nå via telefon, säger förvaltningschefen Fredrik Nordvall.

Har du varit med om något liknande tidigare?

- Nej, aldrig under min tid.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-10-21 14:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.