Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Sydnärkekvinna försökte
slå hammare i huvudet

En man och en kvinna, hade under en tid skickat obehagliga textmeddelanden till varandra. Till slut kom de överens om att träffas på Södra Storgatan i Pålsboda. Det här var den 25 november 2021.När de träffades tog kvinnan upp en hammare som hon började vifta med och hon gick också till attack mot mannen. Kvinnan berättar själv att hon var berusad och vansinnigt arg på mannen.

Som tur var fanns en tredje person med i sällskapet som kunde avvärja angreppet.
– Jag törs inte svara på vad som hänt om jag träffat, sa kvinnan själv i tingsrätten om angreppet mot mannen.
Det blev aldrig något angrepp eftersom det avvärjdes. Däremot har den 60-åriga kvinnan, hemmahörande i Sydnärke, nu dömts för olaga hot. Eftersom hon redan är intagen på ett behandlingshem för att komma tillrätta med sitt missbruk anser tingsrätten att det bästa straffet är skyddstillsyn. Det innebär att Sydnärkekvinnan ska fortsätta sin behandling och även genomgå andra åtgärder som Frivården anser vara lämpliga.
Den 60-årige kvinnan döms också att betala 7 000 kronor i skadestånd till mannen hon hotade med hammaren. Hon ska också betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-24 16:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla