Gå till innehåll
Hallsberg
Green cargo

Hallsberg är den kommun i landet som har flest anställda hos Green Cargo. Många av dem kommer nu få sluta.

Stort varsel hos Green Cargo i Hallsberg

Publicerad: 11 April 2024 13:03

Green Cargo varslar om uppsägning av 50 anställda i Hallsberg. Detta som en besparingsåtgärd för att sänka kostnaderna för det statligt ägda företaget.

Nerikes Allehanda var först att berätta om varslet. 

Green Cargo AB bildades vid bolagiseringen av Statens Järnvägar 1 januari 2001. Företaget, som kör godstransporter med tåg, har knappt 60 procent av marknaden vad gäller godstransporter på järnväg i landet. 

Tuffaste året nånsin

Green Cargo skriver på sin hemsida att 2023 varit det tuffaste året i företagets historia. Detta får nu konsekvenser.

-Vi har uppskattat det till att 50 anställda behöver varslas. Nu väntar förhandlingar med facket och definitivt besked kommer senast i början av juni av hur många som slutar, säger Stephan Ray, kommunikationschef hos Green Cargo till Sydnärkenytt. 

Grönt godståg som drar en linje av blå godscontainrar på en klar dag.

Green Cargo har cirka 465 lok i sin besättning. Lokförare ska dock inte tillhöra de som varslas.

Vidare står att läsa på Green Cargos hemsida om framtiden:

“Samtidigt är bolagets resultat också en temperaturmätare på konjunkturläget och andra externa omständigheter. Att öka tillförlitligheten och höja kvalitet mot kund samtidigt som bolaget förenklar och effektiviserar de interna processerna blir tydligt fokus under 2024.”

“Är tyvärr nödvändigt”

Alla de tjänster som kommer försvinna i Hallsberg berör administrativ verksamhet. Totalt jobbar runt 280 personer med administrativ verksamhet i Hallsberg som är den kommun som har flest medarbetare hos Green Cargo i landet.

-Det känns som ett otroligt tråkigt besked att ge och säkerligen ett tråkigt besked för våra medarbetare att få. Det är den sista åtgärden att vidta, men tyvärr nödvändigt i det rådande läget, avslutar Stephan Ray. 

Totalt har Green Cargo runt 2 000 anställda. 

Annons

hallsberg