25 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stipendier till unga i OK Tisaren

ORIENTERING: Inför Örebro läns orienteringsförbund årsmöte delas det ut tre stipendier för ungdomar och två går i år till OK Tisarens Tintin Yngström och Valter Pettersson.

Tintin och Valter, två av OK Tisarens framtidshopp.

Tintin Yngström, som i dagarna fyller 18 år, blev årets ledare. Hon började som hjälpledare i klubbens barngrupp Skogskul under ett år, tog sedan huvudansvaret för denna grupp. Hon har fått mycket beröm av föräldrar för sitt engagemang.

I vår kommer hon att ha huvudansvaret för grön-vita gruppen. Hon har också varit tävlingsledare när klubben arrangerade Fyrklövern hösten 2019. Hon deltog i Örebro läns första Ungotek 2018-2019. Ungotek vänder sig till personer 13-25 år med olika tema såsom information, kommunikation, ledarskap, arrangemang, IT- administration, kartritning och banläggning.

Engagerad ledare

Motiveringen från förbundet lyder:

”En mycket engagerad tjej som tycker om att jobba som ledare med barn och ungdomar och som har fortsatt i klubben även om det inte är tävlingsdelen hon har prioriterat mest. Mycket värdefullt för klubben med en sådan ledare. OK Tisaren tror att en uppskattning i form av ett stipendium kan ge ytterligare stimulans att fortsätta utvecklas som orienteringsledare.”

Årets junior – Valter Pettersson, med motiveringen:

"Otroligt ödmjuk"

”Valter går andra året på Hallsbergs Orienteringsgymnasium men 2019 var första året som han tävlade som junior. Steget från ungdom till junior kan ibland vara stort men för Valter har det gått mycket bra. Han är duktig både individuellt och i stafett. Trots alla framgångar är han otroligt ödmjuk, en mycket bra kompis och ett stort föredöme för andra ungdomarbåde i klubben och ute på tävlingar.”

Han var anmäld till prisceremonin men ”fick kasta in handduken” i sista stund. Han var under helgen i Halland och tävlade och vann alla tre tävlingarna men på måndagen var han genomförkyld och blev förmodligen smittad av en klubbkompis som blev sjuk under helgen och var med på resan.

Maude Larsson
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-11 23:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.