25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tisarens ungdomar sprintade i Skara

Emil Larsson Tisaren, Hugo Öhrn KFUM Örebro och Hanna Nilsson, Hestra spanar efter nästa kontroll.Emil Larsson Tisaren, Hugo Öhrn KFUM Örebro och Hanna Nilsson, Hestra spanar efter nästa kontroll.

Så har en av årets roligaste orienteringshelger avgjorts för ungdomarna i Tisarens OK. En helg med tre sprinttävlingar som samlade nära 3 000 deltagare på söndagens tävling inne i Skara Sommarland. Det blev två lopp samma dag i regn.

På lördagen var det Kinnekullesprinten i centrala Götene. Två sprintlopp, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen, där totaltiden räknas. I år var det en utmaning att hålla sig varm och torr mellan loppen då det regnade ordentligt.

 Tisargänget i väntan på start. Närmast Amanda Sjödin D16
Maja Sjödin, D12, stämplar vid sista kontrollen, akta snabeln!
Orientering på Sommarland

På söndagen var det sedan dags för Sommarlandssprinten. Här kan man välja att springa i ”vanliga” klasser eller också väljer man en lite tuffare utmaning i de ”Xtravaganza” klasserna. För de som valde dessa klasser gällde det att ha huvudet på skaft och inte vara rädd för vatten.

I år var kartan uppdelad i ett rutsystem, där definitionen gav ledtråd om i vilken ruta respektive kontroll fanns och skalan var 1:4000 vilket de i vanliga fall inte har. De är mer vana vid 1:10000.

Tyvärr var vädret mycket ostadigt även denna dag, men det hindrade inte ungdomarna från att bada och åka karuseller efter tävlingen.

Resultatmässigt var det blandade framgångar, allt från felstämplat till fina topplaceringar, men summeringen av helgen blir – blött men kul.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-11 14:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.