Gå till innehåll
Hallsberg

Sökinsatsen återupptogs i morse, vid niotiden. Här träffas volontärer och frivilligorganisationen Svenska räddningshundar. Foto: Henrik Östensson

Missing people ordnar ännu en sökinsats

Publicerad: 7 March 2023 16:06

Sökandet efter den 40-åriga man som försvann från sitt hem i Sköllersta under helgen fortsatte på tisdagen. I går sökte polisen med hundpatruller. I dag var det frivilligorganisationen Svenska räddningshundar som höll sökandet. Nu, klockan 17.00 kommer en annan sökorganisation, Missing People göra en sökinsats. man söker fler frivilliga.

– Jag lämnade ett av våra barn hemma hos Lars på lördagseftermiddagen. Då hade vi kontakt, berättar den försvunne mannens exhustru, Emina Åkerblad. Hon och den försvunne mannen, Lars, har tre barn tillsammans, Emina är sedan flera år bosatt i Örebro.

Barnet som Emina släppte av lämnade nästan genast hemmet för att sova över hos en kompis.

Senare på kvällen har en bekant sett Lars gående, mot bensinmacken i Kävesta.

– Ännu senare, vid 23-tiden, hade han SMS-kontakt med vår äldste son och sin flickvän.

Dagen därpå, alltså i söndags, skulle den äldste sonen och Lars tillsammans dela ut reklam i Sköllersta, det gör de varje söndag. Sonen åkte hem till Lars. Där var tomt. Men sonen hittade en lapp där Lars berättar att han tänkte ta en promenad runt ortens elljusspår, en vana just på söndagsförmiddagar.

– Men när det började gå över i eftermiddag och den tid när reklamen skulle vara utdelad närmade sig,  hörde vår son av sig till mig och undrade om jag visste var pappa var. Jag ringde då upp hans flickvän och även USÖ för att kolla om han var där. När inte det gav något larmade vi polisen.

Vad tror du hänt?

– Jag vet inte. Min uppfattning är att han hela tiden sätter sina barn i första rummet. Att försvinna från dem på det här sättet känns som något han aldrig skulle göra frivilligt. Jag är mycket orolig.

Tar försvinnandet på stort allvar

Polisens presstalesman, Mats Öhman, sa igår att polisen utan tvekan tar försvinnandet på stort allvar:

Utredningen, sökandet har flyttats över till lokalpolisområde Hallsberg sedan igår.

– Vi har precis övertagit ärendet. Men vad jag vet har vi så här långt inga spår efter mannen, sa Karin Eldblom på polisen i Hallsberg i morse.

Sökandet utgår från elljusspåret i Sköllersta. 

Organisationen Svenska räddningshundar SHR, använder både sina egna resurser, tränade hundar med hundförare och frivilliga volontärer, för skallgångskedjor. Något femtiotal frivilliga hade slutit upp i morse och skickades med en gruppledare. Men fler strömmande in efter hand.

Lars Åkerblad är i 40-årsåldern och var vid försvinnande troligen klädd i en mörkgrå dunjacka och svarta träningsbyxor.

I dag, det vill säga den 7 mars, klockan 17.00 kommer Missing People att göra ytterligare en sökinsats. Fler frivilliga behövs

Polisen söker iaktagelser

Klockan 16.20 kom ett pressmeddelande från polisen. I det kan man läsa följande: 

“I nuläget finns ingen misstanke om brott. Utredningen kring försvinnandet fortgår, Polismyndigheten samverkar med externa aktörer i sökarbetet efter Lars.”

Har du information eller iakttagelser som bedöms vara relevanta för polisen? Vänligen hör av dig till ansvariga utredare via kontaktuppgifterna nedan.

Polisassistent Anton Borgström, 010-56 752 92, anton.borgstrom@polisen.se

Polisassistent David Ekfäldt, 072-207 18 50, david.ekfaldt@polisen.se

Annons

hallsberg