Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Seniorer på social
vandring i Hallsberg

Elisabeth Sandberg och Marie-Louise Hagdal var med på social vandring.Elisabeth Sandberg och Marie-Louise Hagdal var med på social vandring.

– Var skulle sleven vara om inte i grytan, utropar Marie-Louise Hagdal.
Hon var en av de som följde med på tisdagens sociala vandring i Hallsberg.
– Egentligen får vem som helst följa med. Men vi har väl marknadsfört oss lite extra mot de äldre, som inte haft så mycket aktiviteter under pandemin, säger Tuula Lundberg på Studieförbundet Vuxenskolan.

Det ordnades två promenadrundor. En lite längre och en lite kortare för de som har lite svårare att gå.

– Klart jag ska med på långa rundan, den här är nyladdad och jag behöver frisk luft, fortsätter Marie Louise Hagdal och klappar på sin permobil.

 Alice Andersson och Irene Melin hängde med på promenad. Alice Andersson och Irene Melin hängde med på promenad.

– Bakgrunden till det här handlar givetvis om pandemin. Inte så mycket av det vi normalt gör har ju kunnat göras under mer än ett år. Vi ville göra något för de äldre, som ofta var hos oss på studiecirklar, berättar Tuula Lundberg, på Studieförbundet Vuxenskolan i Hallsberg.

Det blev sociala vandringar.

– Även om vi mest marknadsfört oss mot de äldre är vem som helst välkommen. Vi började förra tisdagen och kommer gå varje tisdag, klockan 13.00. Vi har planerat att hålla på i alla fall till 15 juni.

Totalt blev det ungefär sexton deltagare på den sociala vandringen. Totalt blev det ungefär sexton deltagare på den sociala vandringen.

Vuxenskolan i likhet med andra studieförbund hade en hel del aktiviteter för äldre innan pandemin.

– Ja, framför allt studiecirklar via olika föreningar, som SPF. Men allt har ju legat nere. Det har gått lång tid nu. Så det finns ett behov, en efterfrågan, fortsätter Tuula.

– Vi har satt upp anslag och också fått lite hjälp att marknadsföra det här av kommunen, inflikar Elisabeth Sandberg, som också arbetar på studieförbundet Vuxenskolan i Hallsberg.

Avbrottet i vardagen var välkommet. Så här säger Irene Melin som väntar på sin rullator tillsammans med kamraten Alice Andersson:

– Vi bor ju här på Storgatan. Vi brukar gå på Dagcentralen Åsen och de aktiviteter som brukar vara där. Men det har ju inte varit några aktiviteter på dagcentralen på väldigt länge. Det går att beställa matlådor, men allt annat har varit stängt. Jag brukar ta en promenad. Men på det här sättet får man ju lite sällskap, några att prata med, klart att det är trevligt, säger Irene. 

Efter hand knallar gänget iväg längs Storgatan och ner mot Puttlabäcken. 16 deltagare hann vi räkna till.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-23 14:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.