04 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stadsborgen i Hallsberg skiner

Efter att taket har rustats och fasaden putsats ser nu jobbet klart ut. Men fönster ska bytas också. Foto: Rune Sunvisson.Efter att taket har rustats och fasaden putsats ser nu jobbet klart ut. Men fönster ska bytas också. Foto: Rune Sunvisson.

Det börjar arta sig för den stora upprustningen av Kommunhuset i Hallsberg. Nu återstår bara att byta ut fönstren. Fast det är å andra sidan den del som förväntas ta längst tid.

- Nu är det bara fönstren som återstår. De ska inte bytas ut utan renoveras så de blir i nyskick och får en isoleringsglasruta mellan också, säger Clas-Göran Classon, förvaltningschef för drift och service hos Hallsbergs kommun.

Tak och fasadputs klart

Fönsterbytena kommer att ske på plats, men det är många fönster att ta hänsyn till och man börjar uppifrån och jobbar sig neråt. Nån gång efter årsskiftet kommer allt att vara klart.

- Allt annat är dock färdigt. Taket är rustat och har fått en ny färg och fasaden är putsad så de byggställningar och skynken som tidigare funnits är nu borta, fastslår Clas-Göran.

Budgeten ska ha hållit, den var satt till 6,5 miljoner kr.

- Jag tycker det ser jättebra ut nu. Det är en väldigt fin byggnad som nu efter renoveringen ser ännu finare ut, avslutar Clas-Göran Classon. Renoveringen inleddes i mitten av juni.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-18 14:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.